Let op, geld lenen kost ook geld

Gepubliceerd op 15/02/2024

Betaling in termijnen voor dierenartskosten

Volgens een onderzoek van Kantar-Facco waren er in 2022 bijna 74 miljoen1 huisdieren in Frankrijk. Onze harige metgezellen kunnen ons vreugde en troost brengen, maar het adopteren van een hond, kat of ander dier brengt financiële verantwoordelijkheden met zich mee, vooral voor diergeneeskundige zorg. Deze kosten kunnen de pan uit rijzen, vooral bij ongeval of ziekte. Dus hoe betaal je deze kosten zonder je financiën of de gezondheid van je trouwe viervoeter in gevaar te brengen? Eén oplossing is betaling in termijnen, wat je de flexibiliteit geeft om de dierenartskosten over meerdere maanden te spreiden. Laten we eens kijken naar een oplossing die je helpt om met een gerust hart voor je huisdier te zorgen. 

Hoe zorgt betaling in termijnen voor meer flexibiliteit?  Hoe zorgt betaling in termijnen voor meer flexibiliteit? 

De uitdaging van het verzorgen van dieren

Onze dieren gezond houden is een topprioriteit, maar kan voor veel huisdiereigenaren ook een bron van financiële stress zijn. Het landschap voor dierenartskosten is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. 

Het gemiddelde huishouden besteedt 1.200 euro per jaar1 aan huisdieren (alle kosten samen). UFC-Que-Choisir rapporteert een geschatte 440 euro1 aan dierenartskosten voor het eerste jaar dat je een kat bezit, 660 euro1 voor een kleine hond (zoals een Chihuahua) en 742 euro1 voor een groot hondenras (zoals een Labrador). De prijzen voor deze diensten zijn onderhevig aan recente inflatie en de vooruitgang in de medische technologie draagt bij aan de stijgende dierenartsrekeningen. 

Terwijl deze kosten zich opstapelen, zul je misschien verbaasd zijn te horen dat slechts 5% van de Franse eigenaren1 een huisdierenverzekering heeft. Ter vergelijking: In het Verenigd Koninkrijk kiest 20% van de eigenaren1 en 80% in Zwitserland1 ervoor om hun dieren te verzekeren.  

Deze lage dekkingsgraad heeft gevolgen. Onverwachte dierenartskosten zorgen ervoor dat veel huisdiereigenaren consulten uitstellen, vaccinatieschema's negeren of zelfs sterilisatie of castratie van hun huisdier uitstellen. Deze beslissingen worden vaak genomen in tijden van financiële stress en kunnen verwoestende gevolgen hebben voor de gezondheid van het dier. 

Deze financiële lasten kunnen ook emotioneel leed of schuldgevoelens veroorzaken, waardoor sommige eigenaren zich in de schulden steken. Uiteindelijk wordt het dier misschien achtergelaten. Volgens de Franse dierenbescherming (SPA), moeten steeds meer eigenaren hun dieren afstaan om financiële redenen1. Als gevolg hiervan steeg het aantal in de steek gelaten huisdieren in het eerste kwartaal van 2023 met 15%.1

 

De uitdaging van het verzorgen van dieren

Betaling in termijnen | Een strategische zet voor dierenartsen

In het huidige economische klimaat zoeken veel huisdiereigenaren naar oplossingen om hun dierenartskosten te helpen financieren. Professionele dierenartsen worden vaak geconfronteerd met klanten die niet willen betalen voor behandelingen. Betaling in termijnen2 (of Nu kopen, later betalen) biedt de broodnodige ademruimte, zodat klanten hun kosten kunnen spreiden.  

 

Gespreide betalingen bieden talloze voordelen voor huisdiereigenaren: 

 • gemakkelijker toegang tot kwaliteitszorg 

 •  meer flexibiliteit om uitgaven te spreiden over meerdere betalingen 

 • een eenvoudig proces, net zo gemakkelijk als betalen met een bankkaart 

 

Voor dierenartsen biedt het een uitstekende oplossing voor het volgende: 

 1. Toegang tot zorg verbeteren 
  Dankzij deze optie hoeven huisdiereigenaren met een kleiner budget behandelingen niet langer uit te stellen of te vermijden, waardoor ze een betere zorg voor hun huisdieren krijgen. 
   
 2. Inkomsten verhogen 
  Betaling in termijnen kan klanten aanmoedigen om te kiezen voor duurdere behandelingen of procedures die ze anders niet zouden overwegen. Als er een vereenvoudigde betaaloptie wordt aangeboden, staan huisdiereigenaren mogelijk meer open voor preventieve of regelmatige behandelingen, waardoor het aantal consulten toeneemt. 
   
 3. Klantenloyaliteit verhogen
  Het aanbieden van flexibele betaalopties geeft klanten het gevoel dat er naar hen wordt geluisterd en dat hun financiële beperkingen worden begrepen. Dit versterkt het vertrouwen en de tevredenheid van klanten, die beide een belangrijke bijdrage leveren aan langdurige klantentrouw. 
   
 4. Val op in een concurrerende markt 
  Nu steeds meer dierenklinieken hun deuren openen, kan het aanbieden van betaling in termijnen je een concurrentievoordeel opleveren. Het toont de bereidheid om te innoveren en diensten aan te passen aan de huidige behoeften van klanten.
   
 5. Administratieve lasten verminderen 
  Door samen te werken met een partner als FLOA kunnen dierenartsen de controle op gespreide betalingen en het innen van schulden uitbesteden. Op deze manier kunnen ze zich richten op hun vakgebied en tegelijkertijd zorgen voor een gestroomlijnd en veilig financieel beheer. 

Door samen te werken met een partner als FLOA kunnen dierenartsen de controle op gespreide betalingen en het innen van schulden uitbesteden. Op deze manier kunnen ze zich richten op hun vakgebied en tegelijkertijd zorgen voor een gestroomlijnd en veilig financieel beheer.

FLOA is een voorloper op de markt met veel gevestigde partnerschappen:  Argos Vétérinaire: een netwerk van 98 dierenklinieken in heel Frankrijk.  Vet Family: 716 dierenklinieken in Frankrijk (en 5.000 wereldwijd, in 12 landen).  Univet: meer dan 130 klinieken en 700 dierenartsen en dierenartsassistenten in Frankrijk.  Tom&Co: een wereldberoemd merk voor dierenbenodigdheden dat het welzijn van dieren bevordert.  Klaar om de volgende stap te zetten? Neem contact met ons op om een demonstratie van de FLOA-oplossing aan te vragen. 

Betaling in termijnen | Een strategische zet voor dierenartsen

Vraag een demo aan

Wilt u FLOA Pay uitproberen? Neem contact op met onze teams voor een live demo van onze service!

Vraag een demo aan

Welkom op de blog van FLOA Pay!

Welkom op onze blog! Wij hebben deze voor u gemaakt als dagelijkse ondersteuning. Zo ontcijferen we betaaltrends, delen we de best practices van al onze partners met u en inspireren we u met verbluffend mooie projecten! En dat alles op zijn FLOA's!

Zij vertrouwen ons!

Vraag een demo aan

Het FLOA Pay-aanbod ook eens uitproberen? Neem contact op met onze teams voor een live demonstratie van onze diensten!

Vraag een demo aan